Friends

Friends
And friends of friends

Food

Food
All the food i can eat

Photoshoots

Photoshoots
Photos of people and others

Käsitöö


Ma olen alati väga austanud restaureerimist. Vanadesse asjadesse elu sisse toomine on lihtsalt nii ilus. Mõned päevad tagasi käisin Haapsalu käsitöö poes ja ma pidin hulluks minema, ikka nii vingeid asju tehakse. Tuli kohe isu endal ka üht-teist kokku meisterdada. Pikemat aega on minus olnud pisik ( pärineb pisik kusjuures Pärnu kolme X'ga maximast) teha kooruva värviga asju... Maximas on igasugused korvikesed ja muud esemed tehtud valge kooruva värviga. Nüüd sain teada, et selleks on spetsiaalne värv olemas ja mul hakkasid kohe sõrmed sügelema.

Näiteks sarnased linnupuurid on Maximas olemas, mis on samuti sellise kergelt kooruva või kuluva valge värviga kaetud. Ma ei tahaks seda loomulikult lindudele aga kui kuskil terrassil ripuks, täiesti kananahk-ihul kena :)


Ja näiteks vanade majade puhul. Mind ei köida küll väga need seinad, kui seal just mingi barokiaegset ornamentikat pole kasutatud, aga just aknaraamid -ja katted ning uksed, ukseraamid. Supervingeid võib leida. 

Ilmselt üldiselt käivad inimesed tänaval ja mõtlevad, et kahju et seda ust korda ei tehta, aga minuarust võivad nad vanu maju korda teha palju tahavad ja vajavad, aga uksed ja aknaraamid peaksid jääma oma algse ja aja mööduva näoga (kui see just kokku kohe ei kuku) . See annaks elamule justkui hinge sisse. Mina tänaval näen  sellist asja siis ikka olen nii vaimustuses :P Noh antud ukse peal on veel lõvipeaga koputusvidinad. Ideaalne. 


Ma ise mõtlesin, et tahaks puuplaadi valge kooruva värviga üle lasta ja ilusate selgete tähtedega midagi hästi tabavat kirja panna. Ja nagu vanaagsed poesildid kuidagi kuskil riputada :)

Käsitööpoest parimad leiud:

Ma küll sealt ühtegi neist ei soetanud (kuna hinnad käsitöö poes, kes veel ei tea, on vägaväga kõrged, aga põhjusega, täiesti lõpplahedaid asju leidub) aga palju ideid tekkis küll. Näiteks kunagi tahaks et oleks näiteks üks sein nõnda puuseibidega kaetud nagu tavaliselt on üks sein hästi kirju tapeediga ja ülejäänud lihtsa ühevärvilisega.. sellega teeks ma samamoodi.. või näiteks saunas sellist asja kasutada...
See on päris lihtne teha ( küll aga võtab ilmselt kaua aega) ka ja ma kindlasti tahan seda ette võtta veel :P
Ühte asja tahaks veel (äkki kellelgi kodu seisab ja tahab mulle mõistliku hinnaga müüa) : too põletamistarvik millega saab igast joonistusi ja kirjutisi puidule kõrvetada. Sellega võiks ka väga vingeid asju teha... Näiteks asjad mis mulle nii silma jäänud on talude sildid nö. Põletatud. Mitte küll linnas kuskil maja ees aga just kui kuskilt tee peal mööda sõidada ja sisseviide tallu on  sellised vingel puidust põletatud tahvlil :)

Niipalju siis minu viiimaseaja meeliköitvast :P

Tahtsin teiega jagada ka oma saavutust. Ma muidu olen kalasabade tegemisel päris osav, aga ükspäev üritasin õele toda ringiratas patsi teha ja päris vinge tuli. Natuke lohakas, aga need on lohakana ka päris kenad :P

                                 

No comments